SALGIN OKULLARI TATİL EDECEK Mİ?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Bolu’da hastaneler grip, öksürük ve boğaz ağrısı çeken hastalarla doldu. Bolu’da bulunan devlet ve özel hastanelerde ağırlık olarak çocuk hasta olduğu görüldü. Edinilen bilgiye göre ise veliler, hastalığın okullardan yayıldığı düşüncesiyle çocuklarını okullara göndermekte tedirgin oldukları öğrenildi. Bolu Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün konu takibi sürerken bakanlıkla görüşmeler devam ediyor.

Uzmanlar, pandemi dönemindeki tedbirlerin kalkmasıyla viral enfeksiyonlara karşı savunmasız kaldığımıza dikkat çekerek, “Süper Enfeksiyon” adı verilen tablonun, uzun süren hastalık semptomlarına neden olduğunu belirtiyor. Türkiye genelinde grip vakaları başta olmak üzere viral enfeksiyon patlaması yaşandığı uyarısı yapılırken, çocuklar da RSV; yetişkinler de ise influenza ve Kovid-19’un en çok görülen enfeksiyona olduğuna dikkat çekiliyor.

banner11
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner16