Olay, dün akşam saatlerinde kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi'nde meydana geldi. Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, caddede izinsiz satış yapan satıcılara yönelik uygulama yaptı. Uygulama kapsamında bir fotoğrafçı dükkanının yanındaki alanda oturarak, kendi topladığı meyveleri doldurduğu kovaların içinden satan yaşlı kadın Hatice E.'ye de işlem yapıldı. Yaşlı kadının topladığı ahududu ve iğde meyvelerinin olduğu kovaları zabıta aldı. Ancak bu sırada yaşanan arbede sırasında kovalardan biri devrildi ve meyveler yere savruldu. Çevredeki vatandaşların zabıtaya tepkisi üzerine olay yerine polis çağrıldı. Zabıta da, tepkiler sebebiyle bölgeden uzaklaştı. Ağlayan yaşlı kadın çevredeki vatandaşlar tarafından teselli edildi. Bir çok vatandaş yaşlı kadına destek olurken, zabıtaya tepki gösterdi.
"BEN BUNLARI DİKENLERİN İÇİNDEN TOPLADIM"
Hatice E. meyveleri dikenlerin içinden topladığını söyleyerek, eşinden aylığı olmadığı için satış yapmak zorunda olduğunu ifade edip, “Buraya oturdum. Sadece bu ürünlerim var. Köşeye koymuştum. Zabıtalar geldi, hiç konuşmadan hepsini derlediler, topladılar. Ben vermek istemedim. Engin beni itekledi. Kovalarımı aldı. Özellikle yere döktü. Ben bunları dikenlerin içinden topladım bu alıçları dikenlerin içinden. Zabıta yaptı. Hem de itekledi beni. Tuttu beni arabaya bindirecekti. Ne yapacak arabada beni? 75 yaşındayım. Eşimden aylığım yok. Benim ihtiyacım var.” diye konuştu.
BELEDİYE, YAŞLI KADINI SUÇLADI
Olayın ardından Bolu Belediyesi'nden de bir açıklama yapıldı. Yaşlı kadının beddua etmek ve bıçak çekmekle suçlandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Yaşanan bu olayda yere dökülen ahududular; Hatice E.’nin kendi eliyle plastik kovaya yaptığı fiziki müdahale ile dökülmüştür. Zabıta ekiplerimizin şahsa yönelik herhangi bir müdahalesi asla olmamıştır. Zabıta ekipleri, şahsın daha önce de birçok kez yapığı gibi ajitasyon yapacağını anlayarak olay yerinden uzaklaşmıştır. Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kanunlar ve ilkeler çerçevesinde görev yapmakta, hiçbir kişiye veya kuruluşa asla ayrıcalık tanımamaktadır. Hatice E. onca uyarı ve cezaya rağmen bu ısrarını sürdürmektedir. Keza olaydan sadece bir gün önce Zabıta Müdürlüğüne gelerek, kendisinin diğer satıcılardan farklı olarak ayrıcalık tanınmasını istemiş, ilgili personelimiz ise kendisine böyle bir izin vermeleri halinde diğer satıcıların da aynı taleple geleceğini ve bunun mümkün olmayacağını söylemiş ve kendisine satış yapması için Pazar yeri ve Merkez Taksi Durağı yanından yer göstermiştir. Ancak Hatice E. iki farklı yer gösterilmesine rağmen İzzet Baysal Caddesi’nde izinsiz satış yapmayı sürdürmüştür. Ayrıca bahsedilen kişi, 11 Eylül 2022 tarihinde de yine aynı şekilde davranışlarda bulunmuş, olay polis tutanaklarına da yansımıştır. Söz konusu tutanaklarda şahsın görevli zabıta personellerine beddua içerikli söylemler söylediği, kimlik ibraz etmediği ve bedeni direnç gösterme eyleminde bulunduğu, bunlara karşı zabıta personellerinin hiçbir karşılık vermediği emniyetin resmi tutanaklarında kayıt altına alınmıştır. Yine olayda şahıs tarafından zabıta görevlilerimize bıçak da çekilmiş olup, polis bıçağa el koymuştur."
YAŞLI KADINA YAPILAN MUAMELE BOLU'YU ÜZDÜ...
Bolu'da, kendi topladığı meyveleri kentin işlek caddesinde satan Hatice E.(75) isimli yaşlı kadının meyveleri, zabıta tarafından izinsiz satış yaptığı gerekçesiyle alındı. Meyveler alındığı sırada, kadının topladığı ahududuların yere dökülmesiyle yaşlı kadın ağladı. Yaşlı kadına çevredekiler destek olurken, zabıtaya tepki gösterildi.
18 Eylül 2022 Pazar 09:53

Yersen, bolu belediyesi yaşlı kadın hakkında açıklama yapmış : yaşlı kadın baya şov yapmış. Yazıklar olsun.