TANJU ÖZCAN " 1998' DEN ÖNCE YAPILAN BİNALARDAN ENDİŞHE DUYUYORUM"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 12 Kasım 1999’da meydana gelen ve Bolu’nun da ciddi oranda etkilendiği depremin yıldönümüne sayılı günler kala çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bolu’da 1998 yılında çıkarılan yönetmelikten önce yapılan binalarla ilgili olası bir deprem için endişe duyduğunu vurgulayan Başkan Özcan, “Bolu olarak 1998 yönetmeliğinden sonra depremden önce yapılan inşaat halinde olan ve tamamlanan binalar hasar görmedi. 2007 yılında ayrı bir yönetmelik daha çıktı. 2018 yılında statik anlamda daha da güçlendiren bir yönetmelik çıktı. O yetmedi biz belediye meclisinden o yönetmeliği daha da ağırlaştıran bir yönetmelik çıkarttık. 1999 yılından sonra Bolu’da bina stoğumuz yüzde 70 yenilendi. Yüzde 30’luk kısım 1999 depreminden önce yapılmış ve şu an kullanılmaya devam ediyor. Endişemiz bu yüzde 30’luk kısım. Yoksa biz 1998 yönetmeliğine göre marjinal bir hata olmadığı sürece o binalardan vatandaşların sağ çıkabileceğini garanti edebilirim. “ diye konuştu.

ESKİ ADLİYE BİNASININ 20 YIL SONRA YANLIŞ GÜÇLENDİRİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Başkan Özcan, eski adliye binasının 20 yıl sonra yanlış güçlendirilme yapıldığının ortaya çıktığını açıklayarak şunları söyledi:

“1998 yılından sonra yapılan binalar için bir endişem yok. Ama 1998 yılından önce yapılmış olan binaların yüzde 43’ü hasarlıydı. Ağır hasarlı olup orta hasarlı yada az hasarlıya çevirenler oldu. Az hasarlıya çevrilenlerin ne kadar sağlıklı olacağını yeni bir depremle anlarız demişlerdi. Nitekim bizim elimizden alınan Kültür Bakanlığına verilen eski adliye binası da güçlendirilmiş binalardan birisiydi. Oranın güçlendirmesinin 20 yıl sonra hatalı olduğu ortaya çıktı. O binanın tekrar güçlendirilmesi gerekiyor. 1998 yılından önceki binalarla ilgili endişe duyuyorum. “

banner11
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner16