Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, yüzde 65'i ormanlarla kaplı olan Bolu'da, ormanlık alanlarda piknik faaliyetleri artmaya başladı. Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk de orman yangınlarının yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Şentürk, anız ateşi ve piknik amaçlı yakılan ateşlerin orman yangını tehlikesi oluşturduğunu belirterek, "Tarım alanlarında anız yakılması gibi ortamlarda Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün uygulamış olduğu idari yaptırımlar var. İdari para cezaları söz konusu. Vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki. Orman içinde veya ormanlara yakın yerlerde gerek piknik ateşi veya farklı amaçlarla, bu anız veya bahçe temizliği de olabilir. Farklı amaçlarla yaktıkları ateşler bizim için risk oluşturuyor. Kanunen de zaten bunun yapılmaması gerekiyor. Onun içinde vatandaşlarımızdan istirhamımız Orman İşletme Şefliği'nin göstermiş olduğu alanlarda yalnızca piknikleri ve piknik ateşlerini yakmaları gerekiyor. Sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıktığı, yine rüzgarın 40 kilometre saatin üzerine çıktığı ve hava neminin de yüzde 20'nin altına indiği zamanlarda veya buna yaklaşan değerlerde kesinlikle ormanlarda herhangi bir ateş yakmamak, piknik için ormanları kullanmamak gerekir. Biz zaten orman teşkilatı olarak bu değerlerde teyakkuz haline geçeriz. Tüm işlerimizi bırakır herhangi bir orman yangını çıktığında hızlı ve ivedi şekilde orman yangınına müdahale etmek amaçlı hazır olarak bekleme durumundayız." dedi.
ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ UYARDI...
Bolu'da, Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, "Sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıktığı, yine rüzgarın 40 kilometre saatin üzerine çıktığı ve hava neminin de yüzde 20'nin altına indiği zamanlarda veya buna yaklaşan değerlerde kesinlikle ormanlarda herhangi bir ateş yakmamak, piknik için ormanları kullanmamak gerekir." dedi.
24 Mayıs 2022 Salı 11:23
