Geçen yıl Ekim ayında meydana gelen olayda, Bolu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul'a uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Ekipler, Bolu sınırına girdiği belirlenen aracı, TEM yolundaki uygulama noktasında durdurdu. Narkotik köpeği 'Sezar' ile araçta yapılan aramada, bal tenekesinin içine gizlenen 2 kilo eroin ve 824 gram metamfetamin bulundu. Araçta bulunan Nusret Baki tutuklandı. Nusret Baki hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
İYİLİK YAPMAK İSTEMİŞ
Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Nusret Baki hakim karşısına çıktı. Son kez savunması alınan Nusret Baki, suçlamaları reddederek, “İyilik yapayım derken, başıma böyle çirkin bir olay geldi. Yakalanmadan bir gün önce Van otobüs terminalinde tanımadığım bir kişi yanıma gelerek 50 lira karşılığında iki bal tenekesini İstanbul’a götürmemi ve akrabalarının kendisinden balları alacağını söyledi. Ben de teklifi kabul ettim. İçerisinde uyuşturucu madde olduğunu bilsem böyle bir işe kalkışır mıydım?” dedi.
15 YIL VE 40 BİN LİRA CEZA
Mahkeme, iyi hal indirimi uyguladığı sanığın 15 yıl hapis cezası ile 40 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına karar vererek tutukluluk halinin devamına hükmetti. Baki, aldığı cezayı öğrenince, “50 lira kazanacağım derken 15 yıl hapis cezası ve 40 bin lira para cezası aldım. Çok pişmanım.” açıklamasında bulundu.
BAL TENEKESİNDE UYUŞTURUCU SEVKİYATININ CEZASI AĞIR OLDU...
Bolu'da bal tenekesinde eroin ve metamfetamin maddesi ile yakalanan Nusret Baki 15 yıl hapis ve 40 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Baki, aldığı cezayı öğrenince, “50 lira kazanacağım derken 15 yıl hapis cezası ve 40 bin lira para cezası aldım. Çok pişmanım.” dedi.
25 Kasım 2021 Perşembe 16:33
