ESKİ BAŞKANI SUÇLADI...

Bolu'da son günlerde şiddetli sağanak yağmurların ardından yaşanan su baskınları vatandaşı isyan ettirdi. Su baskınları nedeniyle evleri ve eşyaları zarar gören vatandaşlar belediyeyi suçladı. Vatandaşın isyanından sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, su baskınlarıyla ilgili bilgi vermek üzere gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Özcan, yaşanan sorunlarla ilgili eski belediye Başkanı Aladdin Yılmaz'ı suçladı. Özcan, Alaaddin Yılmaz’ın belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı bir açıklamayı gazetecilerle paylaşarak “2017'de yaptığı açıklamada 50 yıl Bolu’nun altyapıda sorun yaşamayacağını söylemişti. Avrupa’nın ve dünyanın en önemli şehirlerinden daha iyi bir altyapıya sahip olduğumuzu söylemişti. Hani 50 yıl altyapı ile ilgili bir sorun olmayacaktı? Ben görevi teslim aldığımda Bolu’da çok büyük altyapı problemleri olduğunu gördük. O kadar büyük bir yalan söyledi ki biz bile bu yalana inandık. Altyapısı sağlam bir Bolu teslim aldık zannediyorduk. Her yağan yağmurda biz yoğun bir stres yaşıyoruz. Eski belediye başkanı inşaat mühendisi ama kim ne söylerse ona inanmış. Yanında çalışanlar altyapıda sorun olmadığını söyleyerek kandırmışlar. Bu günün parasıyla 700-800 milyon liralık parayı altyapı çalışmalarına gömmüş.” dedi.

“BOLU’DA ALTYAPI SIKINTISI BİTMEYECEK”

Başkan Özcan, ilin altyapı noktasında sıkıntı yaşadığını ifade ederek, “2019 yılında her yağan yağmur sonrası ortalama 500 ihbar geliyordu. 2019’dan sonra kanalizasyon ve yağmurlama hatlarına ağırlık verdik. 2020 yılında yağan yağmurlar sonrası şikâyetler 300’e düştü. Bu sene ise 100’lü rakamlara düştü. Seneye daha da azalacak. Bolu’da tespit edebildiğimiz 1100 km kanalizasyon hattı var. 120 kilometrelik yağmurlama hattı var ilimizde. Bunun 20 kilometresi benim dönemimde yapıldı. Ama bunlar yeterli değil. Bolu’daki altyapı sıkıntısı hiçbir zaman bitmeyecek. Biz bunu minimuma indirmeyi amaçlıyoruz. O kadar kötü bir altyapı yapılmış ki bugünün parasıyla 800 milyon para toprağa gömülmüş. Alaaddin Yılmaz zamanında yapılan koruge boruların hepsi çökmüş ve yırtılmış. Bu borular betondan yapılsaydı çökmeyecekti. Biz bunların tespitini yaptık.” Diye konuştu.

“ALAADDİN YILMAZ’IN YERİNDE OLSAM UTANIRDIM”

Kendisinden önceki belediye başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Bolu halkını kandırdığını öne süren Yılmaz, şöyle devam etti; ”Bolu halkına hayal satmıştır. ‘50 yıl altyapı sorunu olmayacak’ demişti. Her yağan yağmur sonrası sorunlar ortada. Altyapıya verdiği bu parayı nereye gömdü. Ben Alaaddin Yılmaz gibi hayal satmıyorum. Bolu maalesef altyapı noktasında Türkiye’nin en sıkıntılı şehirlerinden bir tanesi. Keşke böyle olmasaydı. Bugün ben Alaaddin Yılmaz’ın yerinde olsam sokağa çıkmaya utanırdım. Bolu halkının parasını toprağa gömeceksin ama her yağmurda altyapı sorunları ile karşılaşacağız. Bir de utanmadan 50 yıllık sorunu çözdük diyeceksin. Allah bazı kullarına yüzünün kızarmasını nasip etmemiş. Utanma duygusu vermemiş.”

banner11
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner16