DUAYEN GAZETECİ HÜSEYİN AYKAN, GAZETECİLİK DERSİ VERDİ!

Gazetecilik mesleğinde yazılı olan ve olmayan onlarca kural vardır. Yaptığınız her haberi önce ahlak, sonra meslek ve nihayetinde de sosyal normlara uygun olarak yapmanız size gazetecilik onurunun yüklediği en önemli görevdir.

Haber;

1. Güncel ve gerçek olmalıdır.

2. Özle biçim arasında denge kurmalıdır.

3. Doğru olduğu kanıtlanabilmelidir.

4. Haberde kamu yararı bulunmalıdır.

Yukarıda belirttiğimiz, haberin taşıması gereken kurallar eğer haber yapılırken gözetilmemiş ise o yazı haber değil ancak dedikodu, asparagas veya kurgu haber olur ki; gazetecilik mesleğini yapanlar dedikodu, asparagas ve kurgu haber yapmanın mesleğimiz açısından yüz kızartıcı bir suç olduğunu bilirler.

Bolununsesi internet sitesinde zaman zaman gördüğümüz, dedikodu, asparagas veya kurgu habere bir yenisi Mariobet eklenmiş, gazetecilik mesleği onuru bir kez daha gazeteci olmayan bu şahıs (Kamuran Alagözoğlu) tarafından ayaklar altına alınmıştır. Sık sık dedikoduya dayalı şahsi kin ve husumetlerini kurum kuruluş veya şahısa yönelik mesnetsiz iftiralarla kusan bu kişileri kınıyor, kendilerini dedikodu metinleri hazırlamaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Kahve köşelerinde yapılan dedikoduları,  konuşulan yalan yanlış veya yanlı anlatımları internet sitelerine malzeme yapıp insanları, kurumları töhmet altında bırakan bu anlayışın gazetecilik olmadığını bir kez daha vurguluyorum.

Bu bilgilerin ışığı altında bir gazetecinin, hele benim gibi Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşunun temsilcisi olan bir kişinin yaşanan habercilik skandalına kayıtsız kalması mümkün değildir. Gazetecilik kisvesi altında hazırlanan bu seviyesiz metinlerin habermiş gibi sunulmasına karşı tüm toplumu uyarıyorum. Bunlar gazeteci değil. Dikkate almayın!..

banner11
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner16